ALKATRÉSZ

Kedves Alfa Romeo tulajdonosok!

Valamennyien, akiknek volt, lesz vagy jelenleg is birtokában van egy Alfa Romeo, tudjuk ez nem egy racionális körzővel, vonalzóval, számológéppel meghozott döntés, ez egy életérzés, szenvedély. Az Alfa Romeo nem csak egy autó, nem csak egy embléma, több mint egy egyszerű gép.
Röviden tekintsünk vissza a múltba:
1910 Milánó megalakul az Anonima Lombarda Fabbricia Automobili tehát az A.L.F.A.
1915 Nicola Romeo átveszi a vezetést, a cég megváltoztatja a nevét Alfa Romeo-ra.
Ez egy hosszú sikerekben és versenysikerekben gazdag történet, amely több mint száz éve
Kezdődött és még napjainkban is íródik.

Mit kínálunk mi egy Alfa Romeo tulajdonosnak:

Amennyiben Önnek egy Alfa Romeoja van, szüksége lesz alkatrészre ugyanis egy meghibásodás bármikor felütheti a fejét, ne habozzon, mi segítünk a legjobb minőségű bontott Alfa Romeo alkatrészek beszerzésében! Ha kedvező áron szeretne Alfa Romeo alkatrészekhez jutni, tekintse meg bontott alkatrész kínálatunkat, vagy látogasson el Alfa Romeo bontónkba.

Alfa Romeo bontott alkatrészek Önöknek is!

keressen minket bizalommal és válasszon biztonságos forrásból autójához. Megfelelő karbantartással megőrizzük Alfa Romeo típusú gépkocsink műszaki és esztétikai állapotát. Sajnos azonban a gyári új alkatrésznek ára van, ilyenkor kényszerülünk ésszerű kompromisszumokra tökéletes és olcsóbb megoldás az Alfa Romeo bontott alkatrész. A gyári bontott alkatrészek minden esetben tökéletesen illenek a megfelelően kiválasztott típusba és ráadásul megfizethető áron hozzájuthat mindenki, aki az ésszerű és okos megoldásokat kedveli.
Hozzon ÖN is okos DÖNTÉST, válasszon kínálatunkból használt-bontott ALFA ROMEO alkatrészeket.
Alfa Romeonk legjobban szem előtt lévő része a karosszéria, ami nem más, mint egy stabil váz, erre kerülnek a részegységek rögzítésre.

Nézzünk meg pár érdekességet az ALFA ROMEO szerkezetről:

Személygépjárműveknél a gyártók az úgynevezett önhordó karosszériát részesítik előnyben, ebben az esetben az alvázkeretet a megerősített padló lemez, kereszt és hossztartók pótolják, ehhez vannak rögzítve az oszlopok. Elölről hátrafelé haladva beszélhetünk „A”„B”„C” és néhány esetben „D” oszlopokról, amelyek tartják a tetőt, ajtókat, sárvédőket.
Baleset vagy korrózió esetén leggyakrabban az úgynevezett karosszéria elemek és karosszéria kiegészítők sérülnek.
Sok esetben pótolhatók Alfa Romeo után gyártott új alkatrészekkel, de sajnos ezek nem minden estben beszerezhetők illetve minőségük is sok esetben, hagy maga után kívánni valót. Azonban az Alfa Romeo bontott gyári alkatrészek mindig megoldást jelentenek, ugyanis jó –eredeti minőségű alkatrészekről beszélhetünk.
A teljesség igénye nélkül említsünk meg néhányat:
Alfa Romeo bontott sárvédő, géptető, ajtó, csomagtérajtó, lökhárító, küszöb, homlokfal-zárhíd, hátfal és még sok más…
Fontos arról is szólunk, hogy Alfa Romeonkon kívül és belül is megtalálhatóak a karosszéria kiegészítők és kényelmi berendezések. Ezek az évek folyamán sérülhetnek, kopnak, meg hibásodnak például ezek pótlására-javítására tökéletes megoldás az Alfa Romeo gyári bontott alkatrész. Ilyen alkatrészek lehetnek a díszlécek, zárak, kilincsek, szélvédők, oldalablakok, ülések, kárpitok, ablakemelők.
Ha karosszéria javításhoz ÖNNEK is megbízható alkatrészre lenne, szüksége vásároljon tőlünk!
Alfa Romeo alkatrész kínálatunkból garantáltan megtalálja, amit keres!
Fontos Alfa Romeonk világító és biztonsági berendezésének rendszeres és akár szakember által végzett ellenőrzése! A közúti közlekedés egyik legfontosabb szabálya a látni és látszani elve! Innen egyenesen következik hogyan és mennyiből tudjuk a meghibásodott, elhasználódott, törött alkatrészeket cserélni. Alkalmazhatunk-e Alfa Romeo gyári bontott alkatrészeket. Igen, minden esetben hagyatkozhatunk gyári bontott Alfa Romeo alkatrészekre.
Biztonsági berendezések:
Minden Alfa Romeo tulajdonos számára fontos saját maga, családja, és környezete biztonsága, ebben az esetben fontos tudni milyen berendezésekről is beszélünk. A teljesség igénye nélkül említsünk meg néhányat:
légzsákok/Airbag/vezető és utasoldali front légzsák, oldallégzsákok, térdlégzsákok, övfeszítők
kipörgésgátló/ASR/, vészfékasszisztens /ABS/, menetstabilizátor/ESC/
Alkalmazhatunk-e Alfa Romeo gyári bontott alkatrészeket. Igen, minden esetben hagyatkozhatunk gyári bontott Alfa Romeo alkatrészekre.
Világitó berendezések:
első lámpák, fényszórók, köd és helyzetjelző lámpák, irányjelző/index/lámpák, hátsó lámpák
Ha biztonsági és világító berendezéséhez Önnek megbízható forrásból, ellenőrzött alkatrészre van, szüksége forduljon hozzánk bizalommal. Alfa Romeo után gyártott új és gyári bontott alkatrészekből megtalálja kínálatunkból, amit keres!
Alkalmazhatunk-e Alfa Romeo gyári bontott alkatrészeket. Igen, minden esetben hagyatkozhatunk gyári bontott Alfa Romeo alkatrészekre.

 

Az általunk kínált Alfa Romeo bontott és új alkatrészek

Motor és Tartozékai:

-komplett motor
-motortömb, forgattyúsház
-főtengely és szerelvényei (dugók, hajtók)
-olajpumpa
-olajteknő-karter
-hengerfej komplett
-hengerfej és tartozékai (szelepek, hidrotőke, vezérműtengely)
-szelepfedél és motorburkolatok
-vezérlés (szíjjak, görgők, vezetők)
-ékszíjjak, szíj tárcsák
-levegőellátást szolgáló berendezések (légtömegmérő, légszűrőház, szívócső és Intercooler csövek)
-kipufogó rendszer, kipufogó csövek-dobok, szondák-érzékelők
-DPF szűrők-katalizátorok

Motorfelfüggesztés és Tartozékai:

-tartó és billenő bakok, szilentek

Üzemanyagellátás:

-elektromos üzemanyag szivattyúk, szabályzószelepek
-injektorfejek
-dízel porlasztó csúcsok
-magas nyomású pumpa (RAIL pumpa)

Erőátvitel:

-sebességváltó
-differenciálmű, osztómű
-tengelykapcsoló (kuplung)
-féltengely, kardántengely

Futó-, Kormánymű, Fék:

- első-hátsó futómű és alkatrészei (lengőkarok, lengés csillapítok, rugók, csonkállványok, gólyalábak)
-fékrendszer (féktárcsák, féknyergek, főfékhenger, fék szervo, ABS jeladó)
-kormányművek, kormány szivattyúk, (szervo szivattyúk, nyomtáv rudak, AXIAL csuklók)
-felnik

Karosszéria és tartozékai:

-csomag és utastér ajtók, sárvédők
-motorház fedél (gépháztető)
-küszöbök, nyúlványok, negyedek
-szélvédők, oldalüvegek
-tükrök
-belső kárpitozás (kárpitok, szőnyegek, konzolok)
-zárak, zárszerkezetek, kilincsek, bowdenek

Elektromos szerelvények:

-önindítók, generátorok
-jeladók, érzékelők
-világítás (lámpák, kapcsolók)
-hűtő és fűtő berendezések alkatrészei (ventilátorok)
-biztonsági berendezések (légzsákok, övfeszítők, ABS egységek)
-motorvezérlők, indításgátlók

Speciális és kényelmi alkatrészek:

-vonóhorog
-alufelni
-tolató radar (PDC)
-audio berendezések, hangszórók, navigáció
-vezetékek, kábel kötegek

ASZF

Írta: Super User on . Beküldve: Uncategorised

ALFABONTÓ.HU WEBÁRUHÁZ
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében távollévők között kötött szerződének minősül az olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak (távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz).
Fontos tudnia, hogy az alfabonto.hu webáruházunkban az új alkatrészek melett, használt, bontott, általunk további felhasználásra alkalmasnak minősített alkatrészt is vásárolhat
A fenti rendelet értelmében Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől.
Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a számlán szereplő címre.
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
Az általunk forgalmazott alkatrészekre beépítési garanciát vállalunk. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor előre nem látható hibák merülnek fel. Előforduló hiba esetén a terméke(ke)t kicseréljük, az árát levásárolhatja illetve visszafizetjük. A beszerelésből adódó munkadíjat nem áll módunkban megtéríteni. Azonban vegyük figyelembe, hogy a bontott alkatrészeknek az ára még mindig csak töredéke az újénak.
A cégünk által forgalmazott alkatrészek rendeltetésszerű használatba vételéhez szakműhely általi beszerelés szükséges, az esetleges panaszok, garanciális problémák kezeléséhez szükség van a szakszerű beszerelésről készült munkalap, számla másolatára! Ezek hiányában nem áll módunkban a felmerülő problémának megfelelő ügymenet elindítása!
Autóalkatrészek esetén győződjön meg, hogy a rendelt alkatrész az Ön autójába megfelelő, mert a beszerelt alkatrész újként eladhatatlanná válik, visszavételére nincsen módunk, kivételt képez ez alól a garanciális meghibásodás. (lásd jótállás). Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!
A visszaszállítás költsége minden esetben a megrendelőt terheli.
Fontos tudnia:
A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató
1. Kellékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.
Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
2. Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
[Ha a vállalkozás jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra köteles, az alábbi 3. pont beillesztése is szükséges a tájékoztatóba:]
3. Jótállás
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés alapján a vállalkozás jótállásra köteles.
Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
A vállalkozás köteles a határidőben bejelentett és jogosnak ítélt jótállási igény alapján a hibás terméket kijavítani vagy annak szerződés szerinti árát visszatéríteni.
Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt után keletkezett.
Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Panasz kezelés:
Amennyiben - legnagyobb sajnálatunkra – vállalkozásunk által nyújtott szolgáltatással elégedetlen, abban az esetben panaszával a számlán szereplő vállalkozást kell megkeresnie.
A panasz benyújtása történhet személyesen, telefonon, postai úton vagy elektronikus levelezés formájában.
A személyesen előadott panaszt megpróbáljuk azonnal orvosolni, de ha ez nem lehetséges, vagy a panaszt egyéb úton adta be akkor arról a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény előírásait alkalmazzuk, és arról jegyzőkönyvet veszünk fel. A jegyzőkönyv felvétele után legkésőbb 30 napon belül írásban értesítjük a kivizsgálás eredményéről.
Amennyiben válaszunkat nem fogadja el, abban az esetben jogában ál lakóhelye szerinti megyei Ipar Kamara mellett működő békéltető testülethez fordulni.
A békéltető testületek pontos elérhetőségei az alábbi linkre kattintva megtekinthetőek.
http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579
A webáruházban szereplő képek több esetben csak illusztrációk, azaz nem a konkrét termékről készülnek, azonban paramétereiben azonos vele (mérete, felfogatása, alakja stb.)
A megrendelésre az adott megrendelés időpontjában érvényes Általános Szerződési Feltételek vonatkoznak.
Amennyiben a vevő a házhozszállítással kért terméket a futárszolgálattól nem veszi át - elállási szándékát előzőleg semmilyen formában nem jelezte - úgy újbóli kézbesítésre csak előreutalásos fizetési móddal van lehetőség.
Eladó a Vevő megrendelésének megérkezését a Vevő felé elektronikus úton visszaigazolja. A megrendelés Vevő által történő végleges elküldése és a megrendelés megérkezésének visszaigazolása még nem minősül szerződéskötésnek. Amennyiben e visszaigazolás a Vevő megrendelésének elküldésétől számított legkésőbb 48 órán belül a Vevőhöz nem érkezik meg, a Vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.
Eladó akkor fogadja el a megrendelést, ha Vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi információt helyesen Eladó rendelkezésére bocsátotta a regisztráció során vagy a megrendelés időpontjában. A hibás adatokból eredő téves teljesítésből eredő károkért Eladó felelősséget nem vállal, az ebből eredő költségeket a Vevő viseli, illetve köteles megtéríteni Eladó részére.
Vételár
A vételár mindig a kiválasztott áru vagy szolgáltatás mellett feltüntetett ár. A webáruházban feltüntetett árak az általános forgalmi adót tartalmazzák. Amennyiben a terméket, illetve szolgáltatást egyéb közterhek is terhelik, a feltüntetett árak ezeket is tartalmazzák.
Eladó fenntartja a webáruházban feltüntetett árak változtatásának jogát azzal, hogy a változtatás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A változtatás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja
A tévedés és elírás jogát fenntartjuk.
Fizetési feltételek
Vevő a járulékos költségekkel növelt teljes vételár kifizetésénél az alábbi fizetési módok közül választhat:

1. Készpénzes fizetés az aru átvételekor, az áru átvételének helyén.
2. Utánvétel
Az elfogadott megrendelés vételára a futárszolgálattal történő szállítást követő átvétel időpontjában a futárszolgálat kézbesítőjének készpénzben fizetendő.
3. Előre utalás
A megrendelt termék (esetleges szállítási költséggel) növelt teljes vételárát bankszámlaszámunkra való megfizetése után átveheti személyesen telephelyeink valamelyikén vagy kérheti futárszolgálattal házhoz szállítva, az ország teljes területén. E fizetési mód a szállítási költséget nem befolyásolja!

MEGRENDELÉS

Írta: Super User on . Beküldve: Uncategorised

Megrendelés menete

A megrendelt alkatrészeket átveheti személyesen telephelyünkön , vagy kérheti házhozszállítással utánvéttel.

Amennyiben a csomagot házhozszállítással kéri, úgy rövid 1-2 munkanapos határidővel kézhez veheti a csomagot.

Szállítási díjak:

Csomagjainkat az Pannon XP futárszolgálat szállítja házhoz. A csomag állapotáról telefonos ügyfélszolgálatukon lehet érdeklődni.

A szállítási díj a csomag súlyától függ, ami a következők szerint alakul:

0-2 Kg   1.545 Ft

2.1-5 Kg 1.765 Ft

5.1-10 Kg 1.985 Ft

10.1-15 Kg 2.205 Ft

15.1-20 Kg 2.535 Ft

20.1-25 Kg 2.865 Ft

25.1-40 Kg 3.200 Ft

40.1 Kg. felett   3.200 Ft + 55 Ft/Kg

1 – 50.000 Ft.-ig 500 Ft. 50.001 Ft.-tól az utánvét összegének 1%-a

Nagyobb súly esetén alkatrésztől függően egyedi.

Garancia

Minden alkatrészre garanciát vállalunk!

Az általunk forgalmazott alkatrészekre beépítési garanciát vállalunk. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor előre nem látható hibák merülnek fel. Előforduló hiba esetén a terméket/termékeket kicseréljük, az árát levásárolhatja illetve visszafizetjük. A beszerelésből adódó munkadíjat nem áll módunkban megtéríteni. Azonban vegyük figyelembe, hogy a bontott alkatrészeknek az ára még mindig csak töredéke az újénak.

"A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. Ilyen esetek az alábbiak:

Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ.

Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén.

Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta. A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Autóalkatrészek esetén győződjön meg, hogy a rendelt alkatrész az Ön autójába megfelelő, mert a beszerelt alkatrész újként eladhatatlanná válik, visszavételére nincsen módunk, kivételt képez ez alól a garanciális meghibásodás. (lásd garancia). Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

  1. Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:
  2. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát
  3. a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,
  4. b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a
  5. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.

(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerűhasználatából eredő kárának megtérítését.

  1. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot:
  2. a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
  3. b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
  4. c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
  5. e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében."

RÓLUNK

Írta: Super User on . Beküldve: Uncategorised

Tisztelt látogató!

Cégünk melynek része az Alfa Romeo bontó egy családi vállalkozás, amely jelenlegi formájában 2004 óta áll az emberek rendelkezésére.
Tevékenységünk a jármű és járműalkatrész kereskedelem. Hitvallásunk, hogy mindkét szolgáltatás terén teljes egészében alkalmazkodva, a sok esetben speciális belföldi vásárlási szokásokhoz szolgáljuk az autós társadalom igényeit. Kínálatunkban megtalálhatóak Magyarországon már forgalomban lévő és külföldi exportból származó személy gépjárművek és kis teherautók, melyeknek jelentős része az Alfa Romeo különböző fajtája. Továbbá az Alfa Romeo valamennyi típusához alkatrészek legyen szó új gyári, használt gyári, új után gyártott és használt után gyártott alkatrészről.

Forduljon hozzánk bizalommal telefonon, személyesen, vagy emailben.

Szeretettel várja Önöket az alfabonto.hu csapata: Tamás, Zoltán és Attila

 

 

További cikkeink...

Varsicar

Szervizelés és alkatrész kereskedés mellett használt autókat is forgalmazunk. A képre kattintva megtekinthető aktuális kínálatunk!

V-engines

Partnerünk a V-Engines cég, melynek profilja Angliából származó használt autó motorok értékesítése. A képre kattintva részletesebb információ szerezhető! Autószerelőknek egyedi kedvezmény!